Speltakteken welpen

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar spelen bij Scouting Polaris Heerenveen in de jungle. Samen met de figuren uit Jungleboek beleven ze de spannendste avonturen. Bij het spelen aan de hand van een thema gebruiken de welpen hun fantasie en dit draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen. Dit alles gebeurt onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Bij Scouting Polaris beleef je samen met de figuren uit het Jungleboek allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen   bijvoorbeeld spannende bosspelletjes, oefenen met koken en doen creatieve programma's. Ook gaan de welpen minimaal  één keer per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en spelenderwijs veel leren.

Onze reguliere Welpen opkomsten worden op zaterdag ochtend gehouden van half tien tot twaalf (09:30u tot 12:00u) op P8, aan het einde van de Neptunus in Heerenveen. Op de fiets is dit terrein te bereiken via Het Meer.

Wil je komen kijken? Dat kan!

Meld je aan via: www.scoutingpolaris.nl/aanmelden

De welpen opkomsten bij scouting Polaris worden geleid door:

Chil - Activiteiten rond zintuigen, overzicht, behulpzaamheid en betrouwbaarheid, bescherming.

Haiti - Activiteiten rond sport en spel, feest, expressie, behulpzaamheid en organiseren.

Bagheera - activiteiten rond kaart en kompas, speurtochten, sluipen, problemen oplossen en windrichtingen.

Spelen in thema

De welpen bij Scouting Polaris Heerenveen spelen in het thema van Jungleboek en beleven allerlei spannende avonturen in de jungle. Wij spelen in de jungle met Bagheera, Chil, en Haiti. In de jungle is er altijd wat te doen en elk dier heeft zijn of haar eigen wijsheden en favoriete bezigheden.

Chil vertelt de welpen bijvoorbeeld alles over dieren en Bagheera hoe je de weg kan vinden en Haiti weet weer veel over de verschillende gewoontes, gebruiken en het spelen in de jungle.

De verschillende opkomsten zorgen ervoor dat we elke week iets anders doen. Zo kun je leren koken, speuren, EHBO, toneelspelen, wandelen, samen werken, elkaar helpen of iets totaal anders. En dat doe je niet voor niets, zo kun je door flink mee te doen met opkomsten ook insignes halen. Zo kun je op je bloes laten zien dat je wat geleerd hebt of dat iets heel goed kunt. Op alles wat de je bij de welpen leert, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Scouting is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam, daarom zijn er 8 activiteitengebieden door Scouting Nederland ontwikkeld waar wij mee werken: Expressie, Identiteit, Internationaal, Samenleving, Sport en spel, Uitdagende Scouting technieken, Veiligheid en gezondheid en Buitenleven.

Contact

Voor meer informatie over de welpen bij Scouting Polaris Heerenveen kunt u contact opnemen met:

Marjanne Messie - welpen@scoutingpolaris.nl