speltakteken

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je mede-scouts doe je super gave dingen waarbij je ook nog eens iets leert. Leer vuurstoken, leer pionieren, ga op zomerkamp en kook op je eigen houtvuur!

De kinderen van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11 jaar) het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden.

Wil je komen kijken? Dat kan! Meld je aan via www.scoutingpolaris.nl/aanmelden

Je mag drie keer gratis komen kijken!

Opkomsttijden

Onze reguliere opkomsten worden gehouden op zaterdagochtend van 09:30 tot 12:00. (vanwege de coronacrisis draaien wij nu opkomsten van 10:00 tot 12:00!) In de vakanties vervallen er opkomsten.

Wat doen de scouts?

De scouts doen stiekem best wel veel en de activiteiten zijn zeer divers:

• functionele bouwwerken maken van hout en touw, pionieren noemen wij dat. Denk aan bouwen kampkeukens, bruggen, vlotten, katapulten etc.
  • leren vuur maken en koken op je eigen houtvuur.
  • leren hakken en zagen.
  • hikes lopen met o.a. kompas en GPS.
  • verschillende soorten kampen. Van heel primitief tot aan een (lui) gamekamp.
  • wij gaan naar Intercamp; een internationaal scoutingkamp tijdens het pinksterweekend.
  • en nog veel meer...

Pionieren scouts

Pionieren

Koken scouts