Roverscouts

Roverscouts draaien zelfstandig hun eigen programma. Dit programma is vaak zeer uitdagend. De roverscouts hebben binnen de scoutinggroep een ondersteunende rol voor de andere leeftijdsgroepen. De meeste leden van de roverscouts speltak zijn dan ook leiding, echter is dit geen verplichting.

 

Het programma

Als roverscout bedenk je dus je eigen programma. Programma’s binnen de speltak worden overlegt en uitgevoerd door de leden zelf en er is dan ook geen begeleiding aanwezig.

Als er een “opkomst” (bijeenkomst) wordt georganiseerd, dan wordt dit gedaan door een EI (Enthousiaste Initiatiefnemer). Dit EI bedenkt dan het programma en legt dit voor aan de groep om uit te voeren. Programma’s lopen uiteen van het gras maaien / nieuw stookhout kloven tot het bouwen van een 14 meterhoge toren waar men een week lang in leeft zonder de vloer aan te raken. Ofwel, het programma is breed, divers, uitdagend en soms gespecialiseerd.

Bij de roverscouts staat uitbreiding van kennis en ervaring voorop. Daarvoor zijn uitdagende opkomsten ook nodig. Mist er bepaalde kennis in de groep? Dan wordt er onderzoek gedaan om er voor te zorgen dat de kennis in de groep komt. Op deze manier ontwikkelen roverscouts zich snel op veel verschillende vlakken.

 

Leeftijden

Als Roverscout ben je tussen de 18 en 21 jaar. In deze tijd bij de roverscouts maak je deel uit van de groep en ben je zo nu en dan EI als je daar zin in hebt. Nadat je 21 bent mag je gewoon een aantal jaar blijven, dat is alleen maar gezellig. 😊

 

Meedoen?

Als je een keer wil komen kijken / mee wil doen, dan kan je contact opnemen met de persoon hieronder (onze contactpersoon). Wees gerust! Er wordt niks van je verwacht aan kennis. Als je een beetje een basiskennis van scouting hebt dan is dat leuk natuurlijk, maar de roverscouts speltak is vooral gewoon een gezellige groep om samen te zijn met leeftijdsgenoten, daar heb je geen kennis voor nodig 😊

 

Contactgegevens

Contactpersoon: Stijn Cuperus
Tel: 06-31311191
Mail:  roverscouts@scoutingpolaris.nl